Βλέπετε τα άρθρα της κατηγορίας ‘Δημοσιεύσεις’

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

Αναρτήθηκε απο: Σταυρούλα Γκιουζελίδου στις 14/12/2011 - Στην κατηγορία αρθρών: Δημοσιεύσεις -

 

Η συστηματική κατανάλωση ορισμένων τροφών επιτρέπει να έχουμε επιδερμίδα καλά ενυδατωμένη και καλά προετοιμασμένη για ένα υγιεινό και όμορφο μαύρισμα. Ανάμεσα σε αυτές τις τροφές περιλαμβάνονται κυρίως φρούτα – λαχανικά κίτρινoυ και πορτοκαλί χρώματος.

Το β- καροτένιο βρίσκεται κυρίως στα λαχανικά και στα φρούτα με πορτοκαλί – κίτρινο –κόκκινο χρώμα , έχει την ικανότητα να διεγείρει την παραγωγή μελανίνης και συνεπώς επιταχύνει τη διαδικασία του μαυρίσματος και τη διατηρεί για περισσότερο χρονικό διάστημα.Ακόμη μια ιδιότητα του είναι να προλαμβάνει τις πανάδες και τους ερεθισμούς της επιδερμίδας (Διαβάστε όλο το άρθρο…)

Χριστουγεννιάτικα Λάθη

Αναρτήθηκε απο: Σταυρούλα Γκιουζελίδου στις 11/12/2011 - Στην κατηγορία αρθρών: Δημοσιεύσεις,Επίκαιρα -

 

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα συναισθήματα όσον αφορά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι ανάμεικτα. Κάποιοι τα περιμένουν με ανυπομονησία για να βγουν από την καθημερινή τους ρουτίνα, τρώγοντας και πίνοντας χωρίς ενδοιασμούς και μέτρο. Κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με κάποιο δισταγμό. Φοβούνται ότι δε θα μπορέσουν να συγκρατηθούν και θα καταστρέψουν την οποιαδήποτε προηγούμενη προσπάθειά τους να χάσουν κιλά. Τέλος λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να συγκρατηθούν ,να χαρούν τις γιορτές και να μη χρειαστούν βοήθεια για να σηκωθούν από το τραπέζι.

 

(Διαβάστε όλο το άρθρο…)

OI 10 TOP ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Αναρτήθηκε απο: Σταυρούλα Γκιουζελίδου στις 27/11/2011 - Στην κατηγορία αρθρών: Δημοσιεύσεις,Τροφές -


Όλο και περισσότερο ακούμε για τα αντιοξειδωτικά σήμερα. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που δε γνωρίζουν τι είναι. Ας δώσουμε λοιπόν ένα σύντομο ορισμό πριν αναφέρουμε ποια τρόφιμα αποτελούν τις καλύτερες πηγές τους

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που δρουν προστατευτικά στον οργανισμό , μπλοκάροντας τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου που παράγονται στον οργανισμό και εξουδετερώνοντάς τις δεν τις αφήνουν να δράσουν τοξικά. Αν και οι ελεύθερες ρίζες , αποτελούν μέρος της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού (και πιο συγκεκριμένα , μέρος της άμυνάς του), η αυξημένη συγκέντρωσή τους, προκαλεί βλάβες στα κύτταρα και το DNA του οργανισμού. Έτσι θεωρούνται υπεύθυνες ως ένα βαθμό για διάφορες χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες ,για κάποια είδη καρκίνου , καθώς επίσης και για την πρόωρη διαδικασία της γήρανσης.

Ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να παράγει τα δικά του αντιοξειδωτικά, τα οποία όμως δεν είναι αρκετά για να ανταπεξέλθουν στην πληθώρα των ‘’εχθρών’’ του οργανισμού, όπως το κάπνισμα, το άγχος, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η κακή διατροφή, η ηλιακή ακτινοβολία κ.α που αυξάνουν τη συγκέντρωση των ελεύθερων ριζών. Έτσι γίνεται σαφές ότι η λήψη αντιοξειδωτικών εξωγενώς από τη διατροφή είναι επιβεβλημένη.

Τα κυριότερα φυσικά αντιοξειδωτικά που βρίσκουμε στις τροφές είναι η βιταμίνη C , η βιταμίνη Ε, η β-καροτίνη, το σελήνιο, το λυκοπένιο, τα φλαβονοειδή, το συνένζυμο Q10 κ.α. Παρακάτω αναφέρω 10 από τις πιο πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τροφές.

(Διαβάστε όλο το άρθρο…)

Νέες φωτογραφίες

Νέα Άρθρα

Θα μας βρείτε

Απ. Σούζου 13

Κομοτηνή

Tel: 2531083777

url